Fritt Spelrum

Redan 2010 flyttade Fritt Spelrum ut till naturreservatet Spraglehall utanför Krokås och två år senare hade vi byggt den första etappen av scenen.

Fritt Spelrum

Det är själva platsen, Spraglehall, som gör Fritt Spelrum så unikt; berget och klipphyllan med scenen, den lilla gläntan där publiken sitter och havet alldeles bakom träden.

Fritt Spelrum

Publiken tar med campingstolar eller en filt att sitta på och kanske sin egen picknick-korg. Platsen är intim och stämningsfull och man kan nästan ta på allas förväntningar.

Fritt Spelrum

Den stående konsertdagen är den sista lördagen i juli. Vi strävar alltid efter att ge vår publik en fullödiga upplevelse, precis som de vant sig vid på Fritt Spelrum i Spraglehall.

Bra att veta

Fritt Spelrum är en utomhuskonsert

Som du förstår innebär detta alltid en viss risk, med tanke på vädret. Självklart tar du med ett paraply om vädret känns tveksamt.

Eftersom scenprogrammet pågår i sex timmar så kan det bli lite tröttsamt att stå upp. Ta därför gärna med en filt eller campingstol. Vi har endast ett begränsat antal sittplatser.

För vår matservering svarar Glass & Sillabåten, Sölvesborg. De serverar sillamacka och varm korv och så klart fika. Du får gärna ta med en egen picknick-korg om du vill.

Naturreservatet Spraglehall ligger just norr om Krokås. Där finns begränsat med utrymme att parkera. Vi måste därför reservera hamnplanen för de som har lite svårt att gå längre sträckor. Istället har vi ordnat parkering vid Mjällby Åsar och det är dit som våra skyltar leder dig. På köpet får du då en härlig promenad på ca 1 km genom det idylliska fiskeläget Krokås. Det tar vi inget extra för.

Vägbeskrivning

  • Kör av E22 vid avfart 47.
  • Kör väg 123 mot Mjällby.
  • Vid Listermacken i Mjällby, sväng vänster och omedelbart höger, mot Hörvik.
  • Följ vägen ca 5 km och därefter, följ skyltning till parkeringen.

Ifall du vill köra till parkeringen efter GPS-koordinater så matar du in följande: 56°02’59.8″N 14°44’46.0″E

Kulturföreningen
Fritt Spelrum
c/o Bengtsson
Norregatan 7
29433 Sölvesborg

frittspelrum@gmail.com
Org.nr: 802523-6004
Bg: 820-1998
Swish: 123 674 34 54 (eller skanna QR-koden).

Följ oss på Facebook

Senast uppdaterad 22/3 2022

© 2023 Kulturföreningen Fritt Spelrum